fbpx

Štyri tipy ako zabaviť vaše deti počas karantény

V 12. epizóde Spolcastu sme ako hosťa uviedli Blažku Filovú, ktorá je mamou 4 detí  na plný úväzok. Pri nahrávaní podcastu sme sa celkom pochopiteľne dostali aj k tomu, ako zvládať 4 decká v čase, keď sa neodporúča vychádzať. Dom, dvor a príroda môžu byť alternatívou, no nie vždy je tu táto možnosť.

Deťom často stačia aj obyčajné vodové farby. Foto: Archív BF

Blažka často s deťmi niečo majstruje, preto nám v podcaste dala tipy na jednoduché a obľúbené aktivity s deťmi, ktoré ich na pár chvíľ zabavia a okrem iného utužia aj rodičovské puto. Ako sme avizovali v podcaste, prinášame ich prehľad nižšie.

Domáca plastelína

Hádam neexistuje dieťa, ktoré by nemalo rado plastelínu. Jej úskalie spočíva v tom, že keď sa všetky farby zmiešajú, plastelína sa často stane nepoužiteľnou. Čo tak uvariť si plastelínu spolu v pohodlí domova? Jednoduchý a osvedčený recept nájdete v odkaze nižšie. „Uvarením“ vlastnej plastelíny šetríte vlastnú peňaženku a môžete si pripísať aj zelený puntík za ekológiu. Navyše, vaša ratolesť bude prekypovať šťastím.

https://babetko.rodinka.sk/vychovavame/tvorivo-s-detmi/ako-si-vyrobit-domacu-plastelinu-video/?fbclid=IwAR3DQPU-GALznBMuclPKbU6UhiFL7pW8L9DruZ50X65ncy9-QjEPmH_BLP0

Pri modelovaní z plastelíny sa tvorivosti medze nekladú. Foto Pixabay/zoosnow

Šumivé bomby do kúpeľa

„Chemické“ pokusy priťahovali deti odjakživa. Ekologická nálož byliniek a olejov premení každý kúpeľ na divokú rieku. Ako? Jednoducho! Jedlá sóda zabezpečí príjemné šumenie a bylinky rozvoňajú detský kúpeľ. Ak sa vaše deti neradi kúpu, bomby rozhodne stoja za vyskúšanie.
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/domace-sumive-bomby-do-kupela/?fbclid=IwAR1Ewda8xvE9PtcuY1WuT8-MBs4hlAVV1emsAso9VZ92jxSF3E3bYBDO3as

Kúpanie s bombami naberie úplne iný rozmer. Foto: Freepick/senivpetro

Hrajme sa s listami

Príroda v týchto momentoch mení svoj kabát a stromy opadávajú. Nám dospelákom často opadané lístie lezie na nervy, ale ak sa na neho pozrieme okom kreatívca, neexistuje nič jednoduchšie na zábavu. Tým, samozrejme, nemyslím skákanie do kopy lístia. Lístie sa dá nalepovať, otláčať, dá sa s ním a naň kresliť. Skrátka, limitom je len vaša fantázia. V odkaze nižšie pár inšpirácií.

https://babetko.rodinka.sk/vychovavame/tvorivo-s-detmi/jesenne-listy-vytvarka-pre-deti/?fbclid=IwAR30UhX6Sn8uFh-tdE8ThRiDYCRldmn6o42y11xvNyu41a3YN-to681mZCk

Príroda nám v tomto čase ponúka veľa inšpirácií. Foto: Freepik

Experimenty

Deti vo všeobecnosti bavia experimenty a pokusy. V kurze sú predovšetkým tie farebné. Ak máte už trošku staršie ratolesti, ktoré baví fyzika, môžete vyskúšať experiment s potravinárskym farbivom, mliekom a mydlom.  Nebudem prezrádzať priveľa, ale je to vskutku efektné a jednoduché.

1 comment on “Štyri tipy ako zabaviť vaše deti počas karantény

Comments are closed.